minna-matinlauri

Tässä Minnaa ehdottaneiden perusteluja Tekstiiliopettajaliitto.fi-sivuilta:

// Minna Matinlauri on superaktiivinen, uraa uurtava käsityönopetuksen edelläkävijä Helsingin yhdistyksestä. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta käsityönopettajan koulutuslinjalta 1995. Aluksi Minna toimi tekstiilityön opettajana Espoossa ja sitten siirtyi Helsingin yliopiston käsityönopettajan kouluslinjalle. Nyt hän toimii Helsingin yliopiston normaalikoulun tekstiilityönopettajana ja ohjaa opetusharjoittelijoita.  

Minnalla on monipuolista yhdistystaustaa jo opiskeluajoilta Tekstiilareista Tekstiiliopettajaliittoon. Merkittävä ansio on valtakunnallinen vaikuttaminen Opetushallituksen käsityön opetussuunnitelmantyöryhmässä. Kuluneen vuoden aikana Minna on aktiivisesti kouluttanut uuden opetussuunnitelman hengessä sekä paikallisesti yhdistyksessämme että valtakunnallisesti.
 
Kaiken toiminnan lisäksi häneltä on tullut paljon käsityönopetukseen liittyviä julkaisuja. Seuraavanlaista palautetta Minna on saanut peruskoulun oppilaistaan norssikäsityöstä: ”Norssikäsityö on mielenkiintoista, mukavaa, jänittävää, uutta hilpeää, monimuotoista, motivoivaa.” ”Kässä on superkivaa ja hauskaa ja kaikki toimintatavat toimivat ja ovat hyvin järjestettyjä.” ”Norssikässässä on aina kiva tunnelma ja hyvä ilmapiiri.”

Harjoittelijat ovat antaneet tällaista palautetta Minnasta: ”Minnalla on todellista tietoa ja kokemusta tämän hetken käsityönopettajuudesta ja monista mielenkiintoisista opetustavoista.” ”Minna on oivallinen esimerkki tutkivasta opettajuudesta. Minnasta huokuu idearikkaus ja kiinnostus ja into käsillä tekemiseen ja etenkin sen opettamiseen. //


Onnea Vuoden 2016 tekstiiliopettajalle, Minna!

toivottaa Käsityö verkossa ry ja Punomo.fi


Kuva: yle.fi