Käsityö verkossa ry on kutsunut prof. emerita Pirkko Anttilan ensimmäiseksi kunniajäsenekseen.

pirkko-anttila-kunniajasen

Käsityö verkossa ry:n edustajat Pirjo Sinervo ja Pentti Vahtera saivat olla ojentamassa Pirkko Anttilalle kunniajäsenkirjan ja onnittelukukat.

Kunniajäsenyys vahvistettiin samassa yhteydessä, kun  Pirkko Anttilan omaelämäkerrallinen kirja, Käsillä eletty elämä. Käsityökulttuurin jäljillä taidosta tieteeksi, julkistetaan perjantaina 9.10.2015 Suomen käsityön museossa, Jyväskylässä.

Yhdistys haluaa tällä huomionosoituksella kertoa siitä miten suuri merkitys Pirkko Anttilalla on ollut myös käsityön ja käsityönopetuksen siirtymisessä verkkoaikaan.

Pirkko Anttilalla on ollut mukana nykyisen Punomon syntyvaiheista asti. Jo ennen verkkoaikaa vuodesta 1986 alkaen tekstiiliopettajat kouluttautuivat tietotekniikan opetuskäyttäjiksi. Koulutuksia järjestettiin TOP - Tietokone opetuksessa - keskuksen vetäminä. Yhteistyössä TOP-keskuksen kanssa olivat Tekstiiliopettajaliitto ry, Opetushallitus ja Helsingin yliopiston käsityönopettajakoulutus. Merkittävää kannustusta uusille pyrkimyksille saatiin eritysesti Pirkko Anttilalta, jota myös itse oli usein koulutuksissa mukana.

Punomon "esiaste", Käsityön Tietoboxi, julkaistiin verkossa 1996 ja käsityössä siirryttiin  verkkoaikaan. Jälleen Pirkko Anttila oli vahvasti mukana suuntaamassa meitä kohti uutta. Kannustusta verkkoympäristömme kehittämiselle on tullut myös aivan henkilökohtaisti, sillä Pirkko on aina vahvistanut uskoa sille, miten merkittävää  oman verkkosivustomme ja verkkoyhteisömme eteen tekemämme työ - suurimmalta osin vapaaehtoisesti ja ilman palkkioita -  kautta vuosien on ollut.

Minulle, tämän kirjoittajalle, Pirkko on esikuva, jota usein ajattelen kun matkassa on takkuja. Mietin miten Pirkko nyt selviäsi, löisikö hanskat tiskiin vaiko keräisi uutta puhtia ja intoa ja jatkaisi eteenpäin? Ja taas jaksan jatkaa!

Pirjo Sinervo