Etusivu » Työohjeet ja -ideat » Ymparistöteokset » Muut ympäristöteokset » Salon Horninpuiston ankkuri-pitsit

Salon Horninpuiston ankkuri-pitsit


Salon toripuiston (Hornin puisto) ankkuri peittyi pitsiin

Salon torin vieressä sijaitsevassa Horninpuistossa on vanha ankkuri joka löydettiin Hiittisten eteläpuolisilta vesiltä. Ankkuri ja tykit ovat peräisin tuntemattomasta venäläisestä sotalaivasta.
Tykkeihin on kaiverrettu vuosiluku 1808, mikä viittaa Suomen sotaan. Salolainen Sukellusseura Simppu nosti aarteet merenpohjasta vuonna 1982. Kauppatorin vieressä olevaan Horninpuistoon ne tuotiin vuonna 1986.

Salon taidemuseo Veturitallin ystävät ja Taito Varsinais-Suomen Salon käsityökeskus toteuttivat Salon toripuistoon uudenlaisen teoksen, pitsisen ankkurin.
Suomen juhlavuoteen ja suomalaisuuteen liittyen päätettiin toteuttaa yhteisöllinen tekstiilitaideteos. Vanhoja pitsejä on kerätty ihmisiltä, ja uusia on virkattu vanhoista langoista. 

Salon taidemuseo Veturitallissa on 20.5.–17.9. näyttely Pitsi on Pop – Lace and Luxury. Näyttelyn oheistapahtumana Salon taidemuseo Veturitallin ystävät ry toteuttaa yhdessä Salon käsityökeskuksen kanssa taideteoksen peittämällä pitsiin kuusi metriä korkean ankkurin Salon torin puistossa.
Salon Seudun Sanomat 23.5.2017

(klikkaa kuvia)

Kuvat: Pena V.

Jaa somessa:
Punomo Logo

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Punomo Logo

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.