« ETUSIVU • KINNASNEULATEKNIIKKA: KAVENNUS JA LEVENNYS

Kaventaminen

Kinnasneulatyötä kavennetaan poistamalla silmukoita. Silmukoita poistetaan jättämällä edellisen kerroksen reunasta silmukoita poimimatta. Jos olet kiinnittänyt uuden kerroksen silmukat edelliseen kerrokseen poimimalla edellisen kerroksen silmukkareunasta aina yhden vanhan ja yhden uuden silmukan (katso kerrosten tekeminen), voit tehdä kavennuksen poimimalla neulalle nyt 2 uutta silmukkaa, kuten alla A-kuvassa.

Kuva A

Kuva B

Jos yllä A-kuvassa esitelty kavennustapa näyttää jättävän neulokseen reiän, voit kahden uuden silmukan lisäksi poimia neulalle yhden vanhan silmukan edellisestä kerroksesta, kuten yllä B-kuvassa.

Jos olet liittänyt uuden kerroksen silmukat edelliseen kerrokseen poimimalla edellisen kerroksen silmukkareunasta vain yhden silmukan neulalle, kavennuksen voi tehdä joko

a) jättämällä edellisen kerroksen silmukkareunasta yhden silmukan kokonaan poimimatta tai

b) poimimalla kerralla neulalle kaksi uutta silmukkaa edellisen kerroksen silmukkareunasta.


Leventäminen

Kinnasneulatyötä levennetään lisäämällä silmukoita. Jos olet kiinnittänyt uuden kerroksen silmukat edelliseen kerrokseen poimimalla edellisen kerroksen silmukkareunasta aina yhden vanhan ja yhden uuden silmukan, levennyksen voi tehdä poimimalla nyt neulalle edellisen kerroksen reunasta kaksi vanhaa silmukkaa, kuten alla olevassa kuvassa.

Jos olet liittänyt uuden kerroksen silmukat edelliseen kerrokseen poimimalla edellisen kerroksen silmukkareunasta vain yhden silmukan neulalle, voit tehdä levennyksen poimimalla saman silmukan neulalle kahdesti.