Halloweenia vietetään 31.10. Nyt on siis hyvä aika aloittaa valmistelut somistamisen ja vaatetusten suhteen. Punomosta voit etsiä inspiraatiota ideointiin ja toteutukseen muokkaamalla perusohjeita teemaan sopiviksi. Ohessa on muutamia vinkkejä, miten voit hyödyntää erilaisia ohjeita ja loihtia upean somistuksen ja itsellesi teemaan sopivan vaatetuksen.

 

Somistaen pelottavaksi

Mietitkö, miten toteuttaisit halloween juhlien somistusta koululla tai kotonasi? Vai pitäisikö joka vuotisia somistuksia uudistaa uusin ideoin? Hämähäkin seittejä voi esimerkiksi toteuttaa hyvinkin yksinkertaisin konstein virkkaamalla. Hämähäkit seitteihin voi puolestaan virkata tai askarrella paperista tai vaikka piippurassista.

Halloween somistamista voi toteuttaa myös ompelemalla pieniä kurpitsa tai kummitushahmoja, hyödyntämällä pehmomagneetti ohjetta. Piirrät vain haluamasi hahmon muodot ja kopioit ne kankaalle tai huovalle. Ompelun voi tehdä käsin tai koneella. Magneetin sijaan voi laittaa hahmot myös roikkumaan ompelunarun varassa ja halloween tunnelma on jo melkein valmis.

Vai tekisitkö tänä vuonna jonkun halloween teemaan sopivan hahmon, jota voisi hyödyntää myös tulevina vuosina? Neulahuovuttamalla saat toteutettua hyvin yksityiskohtaisiakin ilmeitä. Samalla tekniikalla voit tehdä yksinkertaisia hahmoja tai monimutkaisempia otuksia. Ohjeena voit hyödyntää käsinuken valmistusohjetta. Voit tehdä koko hahmon superlonista tai käyttää neulahuovutustekniikkaa vain päähän ja ommella vartalon kankaasta tai huovasta täyttäen sen vanulla.

 

Hurjimmat ja parhaimmat asut itse tehden

Halloween on myös tunnetusti naamioitumisen aikaa ja pukeutumiselle tarjoutuu erilaisia tilaisuuksia. Tarjontaa naamiaisasuille löytyy paljon, mutta niitä voi myös tehdä itse. Halloween asun ei tarvitse olla välttämättä monimutkainen herättääkseen huomiota, vaan voit etsiä kaapistasi yksivärisen vaatetuksen ja tehdä asuun mielikuvituksellisen naamarin.

Voit myös tehdä itsellesi halloween päähineen peruspipon ohjeella. Värin valinnalla ja yksinkertaisilla muokkauksilla voit tehdä piposta hämähäkin, kurpitsan tai kummituksen. Silmät voit tehdä silmukoimalla tai kirjomalla. Hämähäkille saat jalat virkkaamalla pipon reunasta roikkumaan ketjusilmukka naruja, joista voit myös tehdä kiintein silmukoin paksumpia. Kurpitsa pipoon saat naatin vaihtamallaä ennen päättely pipon värin oranssista vihreäksi ja jatkamalla neulomista muutaman kerroksen ajan viimeisen kavennuksen jälkeen jäävillä 9 silmukalla, jotka lopuksi päätät.

 

Ideoinnin avuksi

Mikäli kaipaat halloween inspiraatiota ja tykkäät neuloa ilman ohjetta, voit aloittaa inspiroivien kuvien etsimisen hyödyntämällä Punomon sivulle laitettua linkkiä halloween kuvaideoihin.