Hei ope, huomasithan jo mitä uutta Punomoon on lisätty elokuun alussa? Julkaisimme nimittäin juuri kattavan valikoiman työtapaharjoituksia,  jotka on suunniteltu toteutettaviksi alakoululaisten kanssa. Kokoelman on laatinut Joensuun yliopiston opettajankouluttaja Tarja Kröger. Harjoitustehtävät on suunniteltu niin, että oppilas voi tarvittaessa edetä itsenäisesti omaan tahtiin. Tämä onnistuu selkeiden, vaihe vaiheelta etenevien ohjeiden avulla. Harjoitusohjeita voi käyttää suoraan näytöltä tai tulostaa niitä tarpeen mukaan.

Käsinompelu -harjoitukset soveltuvat todella hyvin alkuopetukseen ja materiaalipaketin iloiset ja värikkäät kuvat innostavat varmasti lapsia suunnittelemaan oman työnsä. Ensimmäisenä käsityönä voi valmistaa esimerkiksi kirjanmerkin askarteluhuovasta. Muita työohjeita käsin ommeltaviin töihin löytyy käsinuken ja hypistelypallon valmistamiseen. Ohjeita ompelukoneella valmistettaviin tuotteisiin on paketissa myös runsaasti. Ohjeiden avulla valmistuu kirjan tai vihkon kannet, hiusdonitsi, kangasboxi (esim. kukkaruukun suojukseksi) tetran muotoinen esine (esim. ovistopperiksi) sekä säilytyspussukka.

Alakoululaisten taidoille soveltuvien virkkaus- ja neulontaohjeiden avulla oppilaat pääsevät kokeilemaan erilaisten pintojen valmistamista, ja tämä oppimateriaali tarjoaa todella monta ideaa siihen, mitä kaikkea pienistä kokeilutilkuista saakaan tehtyä! Huovutukseen paketti tarjoaa ohjeet mm. avaimenperän tekemiseen, pallojen muotoiluun, kiven päälle huovuttamiseen ja rytmisoittimien valmistukseen.

Pääset käyttämään tätä monipuolista  Työtapaharjoituksia alakoulun käsityöhön -aineistoa, kun sinulla on hankittuna Punomon ammattikäytön edellyttämä opetuslisenssi, ja sen kautta saatu lisenssikäyttäjän kirjautumisoikeus. Mikäli sellainen sinulta tai työyhteisöltänne vielä uupuu, kannattaa tilata lisenssi heti tästä. Tällaisten työtapaharjoitusten ja ohjeiden avulla saat helpotusta työpäivääsi, ja niistä on kallisarvoinen apu myös sijaisopettajan pitämille oppitunneille!

Teksti: Johanna Ala-Nissilä/Punomo